Un PDG danez pentru gigantul farmaceutic israelian Teva, aflat în plină criză financiară

 

Gigantul farmaceutic israelian Teva a anunțat luni numirea lui Kare Schultz (foto), fostul patron al labolatorului danez Lundbeck, în postul de președinte-director general (PDG), cu misiunea de a redresa grupul israelian, aflat în dificultăți financiare, în special pe piața americană de medicamente generice.
 În urma anunțului privind numirea sa în noua funcție, Schultz, care urmează să sosească în curând în Israel, a declarat într-un comunicat de presă: “Aștept cu nerăbdare să lucrez îndeaproape cu toate echipele Teva pentru a construi un viitor de succes pentru grup și acționarii săi”.
 Între timp, președintele consiliului de administrație, Yitzhak Peterburg, este cel care va asigura interimatul, ceea ce face deja de mai mult de șase luni, pentru că, Erez Vigodman, fostul PDG, suspectat de corupție, a demisionat în plină criză financiară. Teva a anunțat o pierdere netă de mai multe miliarde de dolari, în principal din cauza piaței americane. Puternic îndatorat (29 miliardeeuro), grupul și-a pierdut încrederea investitorilor și prețul acțiunilor a scăzut cu 50% de la începutul lunii august, după anunțarea reducerii previziunile sale și a dividendului.
 În vârstă de 56 de ani, Kare Schultz a urmat cursurile de la Novo Nordisk, principalul laborator farmaceutic danez și lider mondial în domeniul insulinei, după care a părăsit compania pentru a deveni director general al Lundbeck în 2015, reușind să reducă costurile pentru a revigora profitul și astfel cursurile la bursă s-au triplat în ultimii doi ani.
Inutil de menționat că numirea sa în cadrul Teva a restaurat încrederea investitorilor, acțiunile au câștigat mai mult de 13% în Tel Aviv, în timp ce Lundbeck a pierdut 12% la Copenhaga, la anunțul plecării lui.
Ultimul “detaliu”: Kare Schultz ar urma să obțină la Teva un salariu de bază de două milioane de dolari pe an, potrivit unui comunicat de presă. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Un PDG danez pentru gigantul farmaceutic israelian Teva, aflat în plină criză financiară"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*