Uraganul Irma: Peste un milion de evacuări în Florida și Cuba

Autor: Daniel SEGAL / Anima News /

Uraganul Irma retrogradat la categoria 4, dar încă foarte periculos, a lovit cu rafale puternice vineri în estul și centrul Cubei, unde, conform autorităților, peste un milion de oameni au fost forțați să-și părăsească, preventiv, casele.
Până în prezent, rafale de pe coasta de est a țării nu au depășit 95 kilometri pe oră, dar averse puternice au fost constatate pe coasta de nord și inundații de coastă au afectat zone din provinciile Holguin și Guantanamo.
Autoritățile prevăd o intensificare a vânturilor și a averselor pe măsură ce uraganul se apropie de centrul insulei și de provinciile Camaguey și Villa Clara, pe care Irma urmează să le afecteze în noapea de vineri spre sâmbătă.

Vineri dimineața, prima localitate care a început să simtă efectele uraganului a fost Baracoa, perlă a turismului cubanez, care a fost devastată anul trecut de uraganul Matthew.
În total, de miercuri, mai mult de un milion de persoane au fost evacuate sau s-au „auto-evacuat“, la rudele sau în adăposturile construite de către autorități, în principal în provinciile Villa Clara, Camaguey, Ciego Avila (centru) și Holguin (est), în conformitate cu o evidență actualizată de Apărarea civilă.
În zonele turistice cele mai amenințate, în special în „Cayos“ ( „insule“, n.r.) din partea de nord / nord-est a țării, peste 10.000 de vizitatori străini și mii de turiști locali au fost, de asemenea, evacuați în sudul și estul țării, a declarat Ministerul cubanez al Turismului.
Regiunea capitalei Havana și cei peste două milioane de locuitori, care ar putea fi loviți de rafalele cele mai violente, au fost plasați în ‘faza de alertă’, iar autoritățile au curățat sistemul de scurgere a apei în anticiparea unei eventuale penetrări maritime duminică în capitală.
Uraganul Irma a fost retrogadat vineri la categoria 4 pe o scară de cinci, cu vânturi care continuă să atingă 240 km / h.
Violentele sale rafalele de vânt și ploile torențiale au ucis cel puțin 18 persoane în Caraibe.

Confom Centrului național american pentru uragane, după ce va se va manifesta pe coasta de nord a Cubei, în noaptea de vineri spre sâmbătă, Irma ar urma să se îndrepte către Florida și coasta de sud-est a SUA. Sute de mii de oameni sunt pe drumuri încercând să fugă spre nord și să să scape de uraganul puternic. (Daniel Segal, Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Uraganul Irma: Peste un milion de evacuări în Florida și Cuba"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*