Val de incendii devastatoare în California: Los Angeles atins de flăcări / Peste 200 000 persoane evacuate (VIDEO)

Astăzi, joi, cîteva mii de pompieri continuă să lupte împotriva unui val de incendii, fără precedent, care au lovit California.
Miercuri, pompierii au depus eforturi imense în încercarea de a controla incendiile care cuprinseseră nordul orașului Los Angeles, plasat sub stare de ”alertă violentă” și unde autoritățile locale au ordonat evacuarea locuitorilor din mai multe cartiere.

Flăcările devasteze terenurile aflate la est de autostrada 405, iar locuitorii din cartierele situate între Mulholland Drive, la nord și Sunset Boulevard, în sud, au primit ordine de evacuare, au declarat pompieri.

Peste 200.000 de persoane trebuie să evacueze zona, în timp ce mii de case au fost amenințate de flăcări, inclusiv în luxosul cartier Bel-Air, la sfârșitul unui an negru pentru California, din cauza incendiilor.

”Trăim zile care ne afectează profund, dar care reflectă și rezistența orașului nostru”, a declarat miercuri primarul orașului Los Angeles, Eric Garcetti. El a spus presei că 230.000 de persoane au fost afectate de ordinele de evacuare în zonele Los Angeles și Ventura.
Până acum, incendiile au distrus 20 de hectare de vegetație și drama continuă, a spus primarul orașului Los Angeles, Eric Garcetti, pe Twitter. Muzeul Getty și campusul Universității din Los Angeles sunt situate în apropierea zonei de incendiu.

Metropola californian se sufocă sub fumul usturător care persistă după ce un incendiu imens numit „Thomas“, s-a declanșat luni, în Ventura County, care este situată de-a lungul Oceanul Pacific, la nord de Los Angeles. Sporit de vânturi puternice numite Santa Ana, incendiul afectează în prezent mai mult de 26 000 de hectare, amenințând 12.000 de clădiri și a forțat evacuarea a 27.000 de oameni.

Alte două focare s-au declanșat marți: „Creek“ care ”a înghițit” deja 4.600 de hectare și „Rye“, care a distrus 2.000 de hectare.

Președintele Donald Trump a trimis pe Twitter un mesaj de susținere pentru victimele incendiului, iar Agenția de Gestionare a Situațiilor de Urgență (Fema) a declarat că a eliberat fonduri pentru finanțarea serviciilor de asistență.
Potrivit serviciilor meteorologice, se așteaptă ca vânturile să rămână puternice și astăzi, joi. Până acum s-a înregistrat doar o victimă.

Anul 2017 a fost cel mai mortal în California din cauza incendiilor. Mai mult de 40 de persoane au murit în octombrie în mai mult de o duzină de incendii care au ras de pe fața pământului peste 10.000 de clădiri. (Anima News)

Comments

comments

Be the first to comment on "Val de incendii devastatoare în California: Los Angeles atins de flăcări / Peste 200 000 persoane evacuate (VIDEO)"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*