Violențele din Charlottesville / SUA: Nou val de indignări după afirmațiile lui Trump

În SUA, reacțiile au luat amploare după noile afirmații ale președintelui american Donald Trump, care a declarat că responsabilitatea pentru violențele care au zguduit zona Charlottesville trebuit să fie căutată în “ambele părți”.
“Trebuie să fie clar. Supremația albă este aberantă”, a scris pe Twitter, Paul Ryan, președintele republican al Camerei Reprezentanților. “Această intoleranță este în opoziție cu toate valorile din țară.
“Violența în Charlottesville a fost alimentată de o singură parte: supremația albilor, care au răspândit rasism, intoleranță și intimidare”, a declarat pe Twitter, Tim Kaine, senatorul democrat de Virginia, co-candidat al lui Hillary Clinton în alegerile prezidențiale din 2016.
“Președintele Trump este un susținător al supremației albe neo-naziste”, a susținut într-o declarație, Steven Goldstein, directorul Centrului Anne Frank pentru Respect Reciproc, o organizație pentru apărarea drepturilor omului din Statele Unite ale Americii.
“Fără o declarație pregătită, președintele spune ceea ce crede cu adevărat, dar punerea pe același plan a neo-naziștilor și a celor care protejează drepturile civile, este rușinos și prostesc”, a postat pe Twiter cântăreața și actrița Barbra Streisand.
“Ura a existat întotdeauna în America. Știm, dar Donald Trump a adus-o înapoi la modă!”, a scris pe Twitter vedeta de baschet, LeBron James.
Reamintim că o femeie în vârstă de 32 de ani a fost ucis în Charlottesville când un simpatizant neo-nazist, James Alex Fields Jr, în vârstă de 20 ani, a lovit intenționat cu mașina un grup de contra-manifestanți. (Agenția de știri Anima News / ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Violențele din Charlottesville / SUA: Nou val de indignări după afirmațiile lui Trump"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*