Yemen: Decesele cauzate de holeră se vor dubla până la sfârșitul anului

Pronosticul epidemiei de holeră din Yemen pare sumbru, în condițiile în care Comitetul Internațional al Crucii Roșii (CICR) avertizează că până la sfârșitul anului 2017, numărul cazurilor de holeră se va dubla, 600.000 de locuitori urmând a fi infectați.

În cursul vizitei de cinci zile pe care o efectuează în Yemen, președintele CICR, Peter Maurer, a calificat această epidemie masivă drept “alarmantă și în creștere”.
Maurer a subliniat într-o declarație făcută ziariștilor: “Marea tragedie este că acest focar de holeră, care este o catastrofă umanitară, ar fi putut fi prevenit”.

El a explicat că devastarea sistemului de sănătate și a infrastructuri din Yemen, cauzată de actualul război civil, este direct responsabilă pentru criză de sănătate. Maurer a spus: “Această suferință inutilă este absolut enervantă. Ca o somnambulă, lumea se îndreaptă către noi tragedii”.

Pe 21 iulie, Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a informat că, de la izbucnirea epidemiei în luna aprilie, au fost deja înregistrate 1.828 cazuri de holeră.

Conform purtătoarei de cuvânt a CICR în Sanaa, Soumaya Beltifa, deoarece există o blocadă în anumite zone impusă de coaliția conduse de Arabia Saudită, organizația internațională încearcă să negocieze cu diferite părți ale conflictului din Yemen, pentru a permite membrilor săi libertatea de circulație în locurile pe care dorește să le viziteze.

Crucea Roșie a raportat că de la izbucnirea primului conflict, în septembrie 2014, mai mult de trei milioane de oameni au fugit din casele lor, în timp ce 20 de milioane de oameni din Yemen continuă să aibă nevoie de asistență umanitară.

Situația este agravată de faptul că Yemen este la un pas de foamete, și holera este, de obicei, mai gravă pentru persoanele subnutrite
Peter Maurer a declarat postului Al-Jazeera că în urmă cu câteva săptămâni, CICR și-a dublat ajutorul pentru această țară arabă. “Ceea ce facem în prezent este să sporim eforturile nostre preventive de colectare a deșeurilor și de curățare și reparare a sistemelor de aprovizionare cu apei , ceea ce este important pentru a preveni răspândirea în continuare a holerei”.
Holera este o infectie intestinala contractată de obicei prin contactul cu alimente sau apă contaminate și cauzată de un sistem sanitar neadecvat. Consumul frecvent de apă și alimente necontaminate poate trata in mod eficient boala, dar, în absența unui tratament, infecția poate deveni fatală. (Agenția de știri Anima News – ASAN)

Comments

comments

Be the first to comment on "Yemen: Decesele cauzate de holeră se vor dubla până la sfârșitul anului"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*