Azerbaidjanul susține că folosește drone israeliene „foarte eficiente” în luptele cu Armenia

Azerbaidjanul, care a desfășurat drone militare IAI Harop fabricate de Israel pentru a lupta în zone din regiunea Nagorno-Karabakh, le-a calificat drept „foarte eficiente”.

Tehnologia israeliană „ajută Azerbaidjanul să asigure siguranța cetățenilor săi”, a declarat Hikmet Hajiyev, unul dintre principalii consilieri ai președintelui Ilham Aliyev, referindu-se la vehiculul de luptă aerian fără pilot dezvoltat de divizia MBT a Israel Aerospace Industries.
“Armenia încearcă să dramatizeze ajutorul militar israelian”, a spus el, adăugând că, dacă “se teme cu adevărat de dronele desfășurate de Azerbaidjan, ar trebui să pună capăt ocupației”.
Mai degrabă decât să transporte o încărcătură, IAI Harop este de fapt muniția în sine. Acest aparat este proiectat să zboare peste o zonă și să plonjeze asupra țintelor pentru a le distruge.
„Dronurile sunt folosite ca bombardiere sinucigașe”, a spus Hikmet Hajiyev, lăudând „ingeniozitatea designerilor săi”.
Președintele azer a promis să continue operațiunile militare până când forțele armene se vor retrage din Nagorno Karabakh, o regiune separatistă susținută de Erevan, scena unui sângeros conflict armat.
„Avem o singură condiție: retragerea totală, necondiționată și fără întârziere a Forțelor Armate din Armenia de pe pământul nostru. Dacă guvernul Armeniei acceptă această condiție, luptele vor înceta și sângele nu se va mai curge”, a declarat președintele Ilham Aliev după ce a vizitat soldații răniți internași într-un spital. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: