Berlin: Miniștrii de Externe din Israel și Emiratele Arabe au organizat prima întâlnire de lucru la Memorialul Holocaustului

Ministrul israelian de Externe Gabi Ashkenazi și colegul său din Emiratele Arabe Unite, Abdullah Ben-Zayed, au organizat prima lor întâlnire în Germania, la Berlin, în cadrul simbolic al Memorialului Holocaustului.

Ministrul israelian și omologul său emirat s-au salutat cu cotul, în prezența omologului lor german, Heiko Maas, în cadrul acestei întâlniri care constituie o nouă etapă în normalizarea relațiilor dintre cele două țări.


    Apoi au străbătut acest labirint de aproximativ 2.700 de blocuri de beton de toate dimensiunile care simbolizează genocidul evreilor de către naziști.
    „Rămân în tăcere ca ministru de Externe, alături de omologii mei germani și emirați, aici, la Berlin, unde se afla sediul principal al fiarei naziste, care a decis soarta a șase milioane de oameni și i-a trimis în camere de gaz și crematorii ”, a spus șeful diplomației israeliene.
    „Prezența noastră aici, împreună, simbolizează începutul unei noi ere. O eră a păcii între popoare”, a adăugat dl Ashkenazi.
    „O întreagă secțiune a umanității a căzut victimă oamenilor care au cerut extremism și ură. Salut sufletele celor care au fost victime ale Holocaustului”, a spus ministrul EAU, asigurându-se că nu se va mai întâmpla niciodată.
    Ministrul german de Externe, Heiko Mass, a mulțumit celor două țări pentru alegerea Berlinului ca loc istoric de întâlnire și a promis că țara sa „va fi o gazdă bună pentru un dialog între cele două țări privind dezvoltarea relațiilor viitoare”.
    “Acordul de pace curajos dintre Israel și Emiratele Arabe Unite a fost prima veste bună de ceva vreme în Orientul Mijlociu și, în același timp, a oferit o oportunitate pentru un nou mijloc de dialog între Israel și palestinieni. Curajul și încrederea sunt ceea ce avem nevoie în procesul de pace din Orientul Mijlociu. Această oportunitate trebuie profitată, iar Germania și Europa vor să ajute”, a declarat el. (Anima News)

    Lasă un răspuns