Israel: Sondaj surpriză în caz de alegeri

    Potrivit unui sondaj realizat de Institutul Midgam condus de Mano Geva, dacă astăzi ar avea loc alegeri, Likud ar câștiga doar 26 din 120 de locuri din Knesset, în timp ce partidul de dreapta Yamina (în opoziție) al lui Naftali Bennett, ar câștiga nu mai puțin de 23, față de doar 6 la ultimele alegeri parlamentare din 2 martie.

    Potrivit sondajului, partidul centrist Yesh Atid al lui Yair Lapid ar câștiga 18 locuri, urmată de Lista Arabă Unificată cu 15 locuri.
    Albastru Alb ar obține doar 9 locuri, la fel ca partidul religios Shas, înaintea lui Israel Beitenu a lui Avigdor Lieberman, care rămâne la 8 mandate.
    Formația ultraortodoxă, Iudaismul Unificat al Torei, va ocupa 7 locuri, partidul de stânga Meretz va obține doar 5 voturi, în timp ce Partidul Muncii nu va trece pragul de eligibilitate.
    Astfel, blocul de dreapta, susținut de listele ultraortodoxe, ar câștiga 65 de locuri împotriva 55 pentru blocul de centru-stânga susținut de Lista Arabă Unificată.
    În prezent, nu sunt programate alegeri, dar speculațiile sunt abundente în ceea ce privește dizolvarea Parlamentului în următoarele luni, înainte de termenul bugetar prevăzut pentru sfârșitul lunii decembrie.
    Sondajul a mai arătat că nu mai puțin de 49% dintre israelieni, dezamăgiți de actualul guvern, vor fi în favoarea alegerilor anticipate, o a patra rundă din aprilie 2019. (Anima News)

    Lasă un răspuns