ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAEL

Ministrul israelian al apărării emite patru ordine de sechestru pentru fondurile Hamas transferate familiilor teroriste

Benny Gantz (foto), ministrul israelian al Apărării, a emis patru ordine de sechestru a fondurilor grupul islamist Hamas care guvernează în Fâșia Gaza și Autorității Palestiniene (AP) transferate familiilor teroriștilor, pentru o sumă cumulată de sute de mii euro, a declarat biroul său într-un comunicat.

Aceste fonduri confiscate au fost plătite teroriștilor reținuți în închisorile israeliene sau familiilor teroriștilor care au fost uciși în atacuri, s-a precizat.
„Aceste alocații sunt destinate să încurajeze activitățile teroriste prin recompensarea deținuților și familiilor lor”, a spus el.
Ministerul israelian al Apărării citează cazul mamei unui terorist care a efectuat un atentat cu mașină- capcană în Ierusalim în octombrie 2014 împotriva unei stații de tramvai din cartierul Sheikh Jarrah din estul orașului.
În acest atac, un copil de trei luni a fost ucis, precum și un cetățean ecuatorian de 22 de ani care venise în Israel pentru a se converti la iudaism. Alte șapte persoane au fost, de asemenea, rănite.
Potrivit ministerului, a fost emis un ordin de sechestru administrativ împotriva mamei autorului acestui atac, pentru confiscarea a 187.000 de șekeli (47.000 de euro) care i-au fost plătiți de Hamas. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: