ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Ministrul israelian de Externe solicită palestinienilor „să revină la masa negocierilor”

Cu ocazia unei conferințe de presă comune la Berlin, în prezența omologilor săi german, Heiko Maas și a celui din Emirate, Abdullah ben Zayed Al-Nahyane, Ministrul israelian de Externe, Gabi Ashkenazi (foto), a cerut palestinienilor să „revină la masa negocierilor” pentru a găsi o soluție la conflictul israeliano-palestinian.

„Măsurile de stabilire a păcii și securității sunt foarte importante în regiune, așa că fac apel la palestinieni să revină la masa negocierilor”, a îndemnat el, spunând că „doar negocierile directe vor putea soluționa conflictul israeliano-palestinian”.
„Discuțiile vor fi și mai complexe dacă vom întârzia să le începem, iar generațiile următoare ar putea fi nevoite să înfrunte o realitate care este astăzi a noastră”, a spus Ashkenazi.
Omologul său din Emirate a insistat, de asemenea, asupra importanței menținerii stabilității în Orientul Mijlociu, spunând că acordurile de normalizare semnate cu statul ebraic luna trecută au dat „o nouă speranță palestinienilor și israelienilor pentru a lucra la stabilirea unei soluții a două state, care ar putea face posibilă realizarea unei soluții pașnice în regiune”.
Aceste acorduri de normalizare vor permite, de asemenea, inițierea „unei noi cooperări între cele două țări, dar și în regiune”, a subliniat Ashkenazi, Conform lui, „se pot realiza noi acorduri de pace” cu alte țări arabe. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: