Israel / Coronavirus: Studenții Universității din Haifa au lansat un proiect pilot pentru a ajuta persoanele în vârstă

În timp ce Israelul se luptă cu a doua carantină generală în acest an, în speranța de a combate răspândirea Covid-19, Universitatea din Haifa lansează o inițiativă condusă de studenți pentru a ajuta populația în vârstă a orașului.

Studenții Universității din Haifa, Tamar Nagler și Liat Epstein – care au fost inspirați de evenimentele care au avut loc în prima carantină – au decis să lucreze împreună și să mobilizeze o echipă de studenți care să supravegheze voluntarii, pentru a ajuta populația în vârstă a orașului să se simtă puțin mai puțin izolată .
„În timpul primei carantine în Haifa, am început să ne gândim la persoanele în vârstă care erau brusc dependente de alte persoane și care nu au putut să se îngrijească de nevoile de bază”, a explicat Nagler, un student din anul III la asistență medicală. „Dintr-o dată, această populație a orașului a fost despărțită de cei dragi și de comunitatea lor și nu s-a confruntat cu nicio ieșire socială”.
„Aveau nevoie doar de cineva cu care să vorbească, chiar și la telefon. Acest lucru este adevărat nu numai în timpul carantinei, ci și pe tot parcursul anului”, a adăugat Epstein, un student din anul III al Departamentului de terapie ocupațională al școlii.
După un program de succes condus de voluntari în martie, studenții și-au unit forțele cu decanul universității și cu departamentul de asistență socială al municipalității orașului pentru a oficializa programul.
Universitatea va începe anul universitar 2020/1 prin lansarea unui proiect pilot care va pregăti studenții să servească drept coordonatori de cartier care vor colabora cu lucrătorii municipali din oraș, asigurând acoperirea completă a Haifa – al treilea cel mai mare oraș din Israel și al doilea cu cea mai mare populație de cetățeni vârstnici.
După un proces selectiv de solicitare, studenții coordonatorii acceptați în program au primit noua bursă „Keeping In Contact” a Universității, țn valoare de 6.000 șekeli pentru finalizarea a 80 de ore de voluntariat.
Inspirat de cursul „Bătrânețe activă”, condus de prof. Israel Doron, dr. Maayan Agmon și Shlomit Ergon de la Universitate, proiectul pilot speră să asigure persoanelor în vârstă cel mai elementar nevoie umană – contactul social.
„Pe lângă sprijinirea cetățenilor în vârstă, acest proiect avansează și cooperarea dintre mediul academic, universitate și autoritățile municipale, astfel încât este un câștig pentru toți”, a spus Nagler. Fiecare student voluntar va fi instruit de către Departamentul Decanului Studenților și va colabora îndeaproape cu un asistent social pentru a identifica orice steag roșu problematic care ar putea apărea în timpul eforturilor voluntarului.
Mai mult, deoarece fiecărui voluntar îi este desemnat un anumit cetățean în vârstă cu care să vorbească, ei pot construi o relație cu acea persoană în timp. La finalizarea proiectului în acest an, este de așteptat ca studenții să ajute aproximativ 60 de persoane în vârstă din oraș.
În prezent, din cauza restricțiilor Covid, interacțiunile voluntarilor vor fi efectuate prin telefon, dar Epstein și Nagler speră că vor fi posibile mai multe contacte față în față în viitor.
„Personal am fost foarte supărat în legătură cu prima carantină”, a mărturisit Nagler. „Vârstnicii au fost privați de independență. Autoizolarea ar trebui să fie decizia lor. Din perspectiva drepturilor omului, știm cât de grav și rapid se poate deteriora o persoană în timpul carantinei”.
„Evident, nu putem spune că sunt în siguranță pentru a ieși, dar a rămâne în interior face și rău. Prin urmare, acest proiect este un compromis bun. Le permite să fie în continuare în legătură cu comunitatea”, a adăugat Epstein.
„Suntem foarte mândri de acești studenți ai Universității din Haifa pentru că au condus o inițiativă atât de importantă și au arătat importanța contribuției la comunitatea noastră”, a declarat Lisa Silverman, CEO interimar al Societății Americane a Universității din Haifa.
„Să întindem o mână de ajutor celorlalți din jurul nostru este un principiu fondator al școlii și, ca atare, oferă un exemplu excelent al dorinței noastre de a spori eforturile noastre de sensibilizare a comunității”, a subliniat ea. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: