Israel: Numeroase manifestații împotriva carantinei și guvernului, organizate în întreaga țară

Zeci de mii de manifestanți s-au adunat sâmbătă seara în mai multe orașe din Israel pentru a protesta împotriva carantinei generale în vigoare de trei săptămâni și a gestionării de către guvern a pandemiei coronavirusului, guvern în care spun că „nu mai au încredere”.

Câteva mii de oameni au manifestat în Tel Aviv, în Piața Rabin, în Piața Habima și în Yafo, purtând steaguri negre, simboluri ale mișcării anti-Netanyahu și steagurile Israelului, precum și mai multe pancarte prin care cereau demisia primului ministru.
Alți cetățeni au protestat la Ierusalim, Hertzliya, Haifa și Cezareea, dar și pe poduri și la intersecțiile din toată țara.
Protestatarii cer de mai bine de patru luni demisia lui Benjamin Netanyahu și o mai bună gestionare a crizei economice și de sănătate.
Prin aceste demonstrații, ei își exprimă nemulțumirea, furia, dar și foarte adesea neînțelegerea și disperarea în fața măsurilor de sănătate considerate „exagerate”.
Săptămâna trecută au izbucnit ciocniri între protestatari și poliție la Tel Aviv, aproximativ 40 de persoane au fost arestate, evidențiindu-se „violența poliției”.
În timpul carantinei generale, demonstrațiile sunt autorizate într-un perimetru de un kilometru în jurul casei, cu respectarea instrucțiunilor. (Anima News)

Lasă un răspuns