𝗖𝗼𝘃𝗶𝗱-𝟭𝟵: 𝗧𝗲𝘀𝘁𝘂𝗹 𝗱𝗲 𝘃𝗮𝗰𝗰𝗶𝗻𝗮𝗿𝗲 𝗝𝗼𝗵𝗻𝘀𝗼𝗻 & 𝗝𝗼𝗵𝗻𝘀𝗼𝗻 𝗮 𝗳𝗼𝘀𝘁 î𝗻𝘁𝗿𝗲𝗿𝘂𝗽𝘁 𝗱𝗶𝗻 𝗰𝗮𝘂𝘇𝗮 𝘂𝗻𝘂𝗶 𝗽𝗮𝗿𝘁𝗶𝗰𝗶𝗽𝗮𝗻𝘁 𝗯𝗼𝗹𝗻𝗮𝘃

Grupul farmaceutic Johnson & Johnson a anunțat suspendarea studiului clinic al unui vaccin împotriva Covid-19, deoarece unul dintre participanți s-a înbolnăvit.

„Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate studiile noastre clinice ale unui vaccin de investigație împotriva Covid-19, inclusiv întregul studiu de fază 3, din cauza unei boli inexplicabile a unuia dintre participanți”, a anunțat grupul într-un comunicat.
Această suspendare duce la închiderea sistemului de înregistrare online înființat la sfârșitul lunii septembrie pentru a recruta 60.000 de participanți ca parte a fazei 3 a procesului, în timp ce comitetul independent pentru siguranța pacienților a fost informat.
Evenimentele adverse grave sunt „o componentă așteptată a oricărui studiu clinic, în special studii de amploare”, au spus Johnson & Johnson.
Protocoalele companiei prevăd suspendarea unui studiu pentru a determina dacă evenimentul advers grav este legat de medicamentul evaluat și dacă este posibilă reluarea procesului. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: