Grupul farmaceutic Johnson & Johnson a anunțat suspendarea studiului clinic al unui vaccin împotriva Covid-19, deoarece unul dintre participanți s-a înbolnăvit.

„Am oprit temporar dozarea suplimentară în toate studiile noastre clinice ale unui vaccin de investigație împotriva Covid-19, inclusiv întregul studiu de fază 3, din cauza unei boli inexplicabile a unuia dintre participanți”, a anunțat grupul într-un comunicat.
Această suspendare duce la închiderea sistemului de înregistrare online înființat la sfârșitul lunii septembrie pentru a recruta 60.000 de participanți ca parte a fazei 3 a procesului, în timp ce comitetul independent pentru siguranța pacienților a fost informat.
Evenimentele adverse grave sunt „o componentă așteptată a oricărui studiu clinic, în special studii de amploare”, au spus Johnson & Johnson.
Protocoalele companiei prevăd suspendarea unui studiu pentru a determina dacă evenimentul advers grav este legat de medicamentul evaluat și dacă este posibilă reluarea procesului. (Anima News)