𝐈𝐬𝐫𝐚𝐞𝐥 / 𝐂𝐨𝐫𝐨𝐧𝐚𝐯𝐢𝐫𝐮𝐬: 𝐂𝐚𝐛𝐢𝐧𝐞𝐭𝐮𝐥 𝐚𝐦â𝐧ă 𝐝𝐞𝐜𝐢𝐳𝐢𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐣𝐨𝐢

Decizii privind facilitarea carantinei nu vor fi decise marți. După câteva ore de incertitudine, cabinetul interministerial al Coronei se va întruni în cele din urmă marți seară, dar nu va lua decizii cu privire la reduceri până joi.

Primul ministru și ministrul Sănătății au dorit ca întâlnirea să fie amânată cu totul până joi, dar Benny Gantz a cerut ca aceasta să se reia marți: „Discuția privind strategia ieșirii din carantină nu va suporta o amânare suplimentară”, a explicat el. În cele din urmă, Likud și Albastru Alb au găsit un compromis: întâlnirea marți, deciziile joi.
Miniștrii urmau să decidă marți cu privire la redeschiderea grădinițelor și a claselor elementare, întreprinderilor mici care angajează mai puțin de zece persoane fără primirea publică și restaurantele în modul „take away”.
Dar, având în vedere cifrele privind contaminările, care nu sunt încă suficient de scăzute, premierul, după consultarea cu alți miniștri în cauză, a considerat că este puțin prea devreme pentru a lua astfel de decizii, dorind să aștepte efectele sărbătorilor de Sukkot și Simhat Tora, unde au existat numeroase încălcări ale instrucțiunilor privind adunările.
Coordonatorul Corona, prof. Rony Gamzu și-a exprimat îngrijorarea cu privire la cifrele încă prea mari, în pofida carantinei generale. El a subliniat că, după trei săptămâni de carantină, mai sunt încă 30 de orașe „roșii”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: