Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a emis o declarație dură după o știre falsă difuzată pe site-ul israelian Ynet (aparținând publicației Yediot Aharonot) despre soția sa Sara.

Titlul știrii era următorul: „Special pentru Sarah Netanyahu: un nou vehicul blindat care costă peste un milion de șekeli”.
„Revelația” a fost primită ca o bombă de aproape toate mass-media, cu efectul imaginabil în rândul cetățenilor care se confruntă în prezent cu imense dificultăți economice.
Dar la scurt timp, Shin Bet (Serviciul de securitate internă) a publicat o negare categorică: „Acesta nu este deloc un vehicul nou achiziționat pentru protecția soției primului ministru, ci un vehicul care face parte dintr-o serie de vehicule comandate acum trei ani, destinate să înlocuiască mașinile blindate ale personalităților care trebuie protejate. Aceasta a fost o decizie profesională și tehnică a Shin Bet, precum și a Departamentului Apărării din cadrul Biroului Primului Ministru. Destinatarii acestor vehicule nu au nicio legătură cu deciziile în materie”.
Reacționând, premierul a scris: „Balonul s-a dezumflat într-o oră, dar pagubele au fost deja făcute. Nici măcar nu-mi fac iluzii cu privire la scuze de la ei. Mass-media de stânga o lovește din nou pe soția mea, așa cum procedează de 20 de ani. Nu cunosc mute persoane care ar fi rezistat acestei vânătoare de oameni, dar știu, de asemenea, că oamenii știu deja cum să corecteze lucrurile și să extragă adevărul din minciună. Draga mea soție Sara, te admir pentru modul în care faci față acestor minciuni și această hărțuire a presei. Îți mulțumesc pentru că, în continuare, în pofida tuturor acestor lucruri, faci bine cetățenilor din Israel și familiei tale”. (Anima News)