Soldați israelieni au distrus două posturi militare siriene în zona demilitarizată care separă cele două țări, potrivit informațiilor difuzate de Canalul 12 al televiziunii israeliene.

Această rară incursiune transfrontalieră a fost concepută ca un avertisment pentru președintele sirian Bashar al-
Assad, ale cărui forțe intră pe Podișul Golan.
Operațiunea sub acoperire nocturnă a fost efectuată de forțele speciale din unitățile Nahal și Yahalom care au intrat pe teritoriul sirian de pe Podișul Golan și au distrus două poziții militare înainte de a reveni, nedetectați, în Israel, a informat canalul Canalul 12.
Nu au fost raportate victime din partea siriană.
Afirmând că acest raid a avut loc ca răspuns la prezența tot mai mare a armatei siriene în zona tampon dintre cele două țări – cu încălcarea acordurilor internaționale -,
armata israeliană a declarat că va continua să opereze pentru a împiedica forțele lui Assad, aliate cu Iranul și gruparea teroristă libaneză Hezbollah, să își intensifice activitățile la granița cu Israelul.
„Nu vom permite ca sudul Siriei să devină sudul Libanului”, a spus locotenentul colonel Tal Goritsky,
comandant de batalion în brigada israeliană Nahal.
Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria de când a început războiul civil în 2011, vizând trupele guvernamentale, precum și forțele aliate iraniene și luptătorii Hezbollah. (Anima News)