Siria: Soldați israelieni distrug două posturi militare într-o rară incursiune terestră

Soldați israelieni au distrus două posturi militare siriene în zona demilitarizată care separă cele două țări, potrivit informațiilor difuzate de Canalul 12 al televiziunii israeliene.

Această rară incursiune transfrontalieră a fost concepută ca un avertisment pentru președintele sirian Bashar al-
Assad, ale cărui forțe intră pe Podișul Golan.
Operațiunea sub acoperire nocturnă a fost efectuată de forțele speciale din unitățile Nahal și Yahalom care au intrat pe teritoriul sirian de pe Podișul Golan și au distrus două poziții militare înainte de a reveni, nedetectați, în Israel, a informat canalul Canalul 12.
Nu au fost raportate victime din partea siriană.
Afirmând că acest raid a avut loc ca răspuns la prezența tot mai mare a armatei siriene în zona tampon dintre cele două țări – cu încălcarea acordurilor internaționale -,
armata israeliană a declarat că va continua să opereze pentru a împiedica forțele lui Assad, aliate cu Iranul și gruparea teroristă libaneză Hezbollah, să își intensifice activitățile la granița cu Israelul.
“Nu vom permite ca sudul Siriei să devină sudul Libanului”, a spus locotenentul colonel Tal Goritsky,
comandant de batalion în brigada israeliană Nahal.
Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene în Siria de când a început războiul civil în 2011, vizând trupele guvernamentale, precum și forțele aliate iraniene și luptătorii Hezbollah. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: