Liderul palestinian Saeb Erekat, infectat cu Covid-19, internat în Israel

Politicianul palestinian Saeb Erekat, în vârstă de 65 de ani, care a dat recent rezultate pozitive la Covid-19, a fost transferat duminică la spitalul Hadassah Ein Kerem din Ierusalim, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.

Erekat a fost transferat la spitalul israelian de către paramedici de la Magen David Adom, escortat de soldați din armata israeliană.
Canalul 12 al televiziunii israeliene a clarificat că Autoritatea Palestiniană a cerut Israelului ca Saeb Erekat să primească tratament de urgență, lucru cu care Ierusalimul a fost de acord.
El este considerat în pericol după ce a supraviețuit unui atac de cord ușor în 2012.
Erekat a suferit, de asemenea, un transplant pulmonar într-un spital american în 2017, înainte de a-și relua activitățile.
Liderul palestinian a suferit de ani de zile de fibroza pulmonară, o boală care afectează plămânii și le afectează capacitatea de a circula oxigenul.
Saëb Erekat, secretar general al OEP și apropiat al președintelui palestinian Mahmoud Abbas, a participat la numeroase discuții pentru încercarea de soluționare a conflictului israeliano-palestinian și a sporit și mai mult în ultimele săptămâni declarațiile împotriva normalizării relațiilor dintre Israel și țările din Golf fără o pace prealabilă între palestinieni și statul evreu.
De la începutul pandemiei, în Cisiordania au fost înregistrate 42.490 de cazuri de contaminare cu coronavirus – inclusiv 381 de decese.
În Fâșia Gaza, controlată de mișcarea teroristă Hamas, au fost înregistrate oficial aproximativ 4.650 de cazuri, inclusiv 27 de decese. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: