Liderul palestinian Saeb Erekat, infectat cu Covid-19, internat în Israel

Politicianul palestinian Saeb Erekat, în vârstă de 65 de ani, care a dat recent rezultate pozitive la Covid-19, a fost transferat duminică la spitalul Hadassah Ein Kerem din Ierusalim, după ce starea sa de sănătate s-a deteriorat.

Erekat a fost transferat la spitalul israelian de către paramedici de la Magen David Adom, escortat de soldați din armata israeliană.
Canalul 12 al televiziunii israeliene a clarificat că Autoritatea Palestiniană a cerut Israelului ca Saeb Erekat să primească tratament de urgență, lucru cu care Ierusalimul a fost de acord.
El este considerat în pericol după ce a supraviețuit unui atac de cord ușor în 2012.
Erekat a suferit, de asemenea, un transplant pulmonar într-un spital american în 2017, înainte de a-și relua activitățile.
Liderul palestinian a suferit de ani de zile de fibroza pulmonară, o boală care afectează plămânii și le afectează capacitatea de a circula oxigenul.
Saëb Erekat, secretar general al OEP și apropiat al președintelui palestinian Mahmoud Abbas, a participat la numeroase discuții pentru încercarea de soluționare a conflictului israeliano-palestinian și a sporit și mai mult în ultimele săptămâni declarațiile împotriva normalizării relațiilor dintre Israel și țările din Golf fără o pace prealabilă între palestinieni și statul evreu.
De la începutul pandemiei, în Cisiordania au fost înregistrate 42.490 de cazuri de contaminare cu coronavirus – inclusiv 381 de decese.
În Fâșia Gaza, controlată de mișcarea teroristă Hamas, au fost înregistrate oficial aproximativ 4.650 de cazuri, inclusiv 27 de decese. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: