Rută aeriană Tel Aviv – Emiratele Arabe Unite cu 28 de zboruri pe săptămână

Israelul și Emiratele Arabe Unite au convenit să stabilească noua rută aeriană pentru zboruri comerciale, cu 28 de zboruri săptămânale, care va lega Tel Avivul de Dubai și Abu Dhabi.

Acordul va fi semnat oficial de cele două părți marți, în cadrul unei ceremonii cu premierul israelian Benjamin Netanyahu.
În plus, acordul va permite zboruri din Emiratele Arabe Unite și de pe Aeroportul Ramon din sudul Israelului, în apropierea orașului Eilat, fără nicio limită a numărului de zboruri comerciale. În plus, 10 zboruri de marfă vor fi permise între EAU și Israel în fiecare săptămână.
Se așteaptă ca primele zboruri între Israel și Emiratele Arabe Unite să înceapă în câteva săptămâni.
Deschiderea rutelor aeriene dintre Israel și Golful Arab marchează primul pas în deschiderea oportunităților de turism și investiții către cele două părți, în conformitate cu Acordurile Abraham.
„Aceasta este o zi istorică și semnificativă pentru statul Israel”, a declarat ministrul israelian al Transporturilor, Miri Reghev.
Duminică, mai devreme, o delegație israeliano-americană a sosit în Bahrain pentru discuții pentru stabilirea formală a relațiilor diplomatice între Israel și acest stat arab din Golf. (Anima News)

Lasă un răspuns