ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Turcia: 17 evrei infectați cu Corona într-o casa de bătrâni

Una dintre comunitățile evreiești cele mai grav afectate de virusul Corona este cea din Turcia. Vechea comunitate a descrescut în ultimele sute de ani de la 300.000 la aproximativ 17.000, majoritatea locuind în Istanbul.

Această tendință continuă într-un moment în care unul dintre cei mai înalți oficiali ai comunității,industriașul Jacques Kimchi, a murit, în timp ce alți zeci au murit din cauza virusului.
De-a lungul domniei lui Recep Tayyip Erdogan, economia Turciei se deteriorează zi de zi – și acest lucru determină guvernul să aleagă pur și simplu să nu se confrunte cu Coroana. Deși cifrele zilnice oficiale sunt destul de stabile, ieri, de exemplu, s-au înregistrat 1.693 de pacienți noi și 66 au murit de virus, turismul continuă relativ – inclusiv mulți israelieni care zboară la Istanbul în pofida carantinei care-i așteaptă la întoarcerea în Israel, iar afacerile sunt deschise.
Și totuși, ministerele Sănătății din Israel și din întreaga lume nu cred în Ankara. Unul dintre multele motive în acest sens a fost generat de anunțul ministrului turc al Sănătății, Fahertin Koja, conform căruia Turcia nu ia în calcul infecțiile asimptomatice Corona.
Și acum comunitatea evreiască din Turcia a suferit o lovitură severă ca urmare a conduitei lui Erdogan și a poporului său: au fost găsite nu mai puțin de 17 persoane pozitive la virus la casa de bătrâni „Ziua Evreilor” a comunității evreiești din Istanbul..
Pentru a-i izola pe cei bolnavi, în casa de bătrâni, o clădire a devenit un centru de izolare și primesc asistență medicală de la spitalul „Lib” al orașului.
„Starea pacienților nu este dificilă și sunt supravegheați. Se face totul pentru a le oferi cea mai bună îngrijire”, a publicat Asociația Expatriaților Turci din Israel, care
a adăugat că solicită asistență pentru donații. „Dumnezeu să ne ajute”, au scris ei.
„Datorită migrației masive a tinerilor în străinătate, atât din cauza situației generale din Turcia, cât și din cauza dorinței de a dobândi studii superioare, numărul evreilor scade”, spune dr. Hai Eitan Cohen Inrojek, de origine turcă, cercetător turc la Institutul de Strategie și Securitate din Ierusalim.
El notează: „Se poate vedea acest lucru în volumul nașterilor. Când deschideți publicația „Shalom”, ziarul comunității evreiești, vedeți mai multe necrologuri decât informații privind copiii nou-născuți. În plus, mulți aliază în Israel”.
Aceeași reducere, a spus el, „a determinat comunitatea evreiască să-și reducă activele și să le închirieze pentru a strânge fonduri. În același timp, cheltuielile cresc atât din cauza nevoilor de securitate, cât și din cauza situației economice a Turciei. Prin urmare, pentru ca evreul să continue să mențină un nivel de trai, comunitatea evreiască trebuie să ajute foarte mult. În același timp, devalorizarea lirei turcești își face treaba”.
Dr. Cohen Inrojek conchide că „din toate aceste motive, comunitatea are nevoie de asistență financiară, deoarece situația sa se deteriorează. În ceea ce privește Corona, pentru ca economia să nu se prăbușească, țara continuă să funcționeze ca de obicei. Fără să o anunțe, Turcia a început să folosească metoda „imunității colective”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: