Delegația Emiratelor Arabe Unite a ajuns în Israel

Înalți oficiali israelieni, conduși de primul ministru Benjamin Netanyahu, au întâmpinat marți înalți oficiali ai SUA și ai Emiratelor Arabe Unite pe aeroportul internațional Ben Gurion.

O delegație de oficiali ai SUA și EAU a sosit în Israel pentru o serie de întâlniri trilaterale și bilaterale, înainte de semnarea unei serii de acorduri care stabilesc legături între cele două țări și pun în aplicare Acordurile Abraham semnate la Casa Albă luna trecută.
Delegații Emiratelor Arabe Unite au fost conduși de ministrul de stat al Afacerilor Financiare din Emiratele Arabe Unite, Obaid Humaid Al Tayer și ministrul Economiei din Emiratele Arabe Unite, Abdulla bin Touq Al Mari.
Din echipa americană fac parte ecretarul Trezoreriei, Steve Mnuchin, trimisul special al Casei Albe, Avi Berkowitz și ambasadorul SUA în Israel, David Friedman.
„Staff-ul meu mi-a scris câteva rânduri. Au început prin a spune: „Astăzi suntem martori la constituirea istoriei”, a spus Netanyahu, la ceremonia de primire de pe Aeroportul Internațional Ben Gurion.
„Și am spus: „ Absolut nu! Astăzi facem istorie. Facem istorie într-un mod în care va sta în picioare pentru generații”, a precizat premierul israelian.
„Aceasta este prima vizită oficială din Emiratele Arabe Unite în Israel. Este pentru prima dată de la semnarea acordurilor istorice de la Casa Albă, când guvernul Israelului și Emiratele Arabe Unite vor semna acorduri concrete și practice de cooperare. Vom semna patru acorduri care vor face diferențe tangibile pentru popoarele noastre.
Primul este să asigurăm protecția investițiilor, să creăm un mediu economic de care să beneficieze toți oamenii noștri, toți antreprenorii noștri.
Al doilea este un acord de cooperare în domeniul științei și tehnologiei.
În al treilea rând, facilităm aviația civilă. Conectăm Israelul și Emiratele Arabe Unite prin mai multe zboruri directe. Israelienii vor putea merge în multe destinații dincolo de asta, spre est, în Asia.
Și în al patrulea rând, ne scutim cetățenii de la vize”.
Netanyahu a continuat să promită că acordul cu Emiratele Arabe Unite va reduce costul vieții pentru israelieni prin deschiderea comerțului cu Emiratele Arabe Unite.
Secretarul Trezoreriei SUA, Steve Mnuchin, a salutat vizita ca fiind „istorică” și a declarat că, legăturile economice stabilite prin Acordurile Abraham ar contribui atât la îmbogățirea, cât și la stabilizarea Orientului Mijlociu.
„În această dimineață am zburat cu primul zbor comercial din Emiratele Arabe Unite către Israel. Ce ocazie istorică.
Acordurile Abraham au stabilit legături economice directe între două dintre cele mai avansate și înfloritoare economii din Orientul Mijlociu. Aceste legături pun o bază extraordinară pentru creșterea economică, oportunitate, inovație și prosperitate”, a precizat Steve Mnuchin. (Anima News)

Lasă un răspuns