Israel / Afacerea submarinelor: Președintele Knessetului anulează votul pentru formarea unei comisii de anchetă

Parlamentul israelian a respins propunerea de înființare a unei comisii parlamentare de anchetă în cazul submarinelor, după anularea unui prim vot în favoarea formării sale.

“Mai mulți parlamentari ai coaliției au absentat la primul vot”, a declarat deputatul Likud Miki Zohar, șeful coaliției. Potrivit lui, președintele Knessetului, Yariv Levin (Likud), “a făcut o greșeală” prin ordonarea unui vot electronic, mai degrabă decât un vot prin vot nominativ, în timp ce “deputații așteptau să fie chemați”.
Levin a anulat primul vot pentru a numi un al doilea, provocând haos în Cameră.
La rândul său, premierul Benjamin Netanyahu a întrerupt ședința cabinetului de luptă împotriva coronavirusului, astfel încât miniștrii să se poată grăbi la plen și să se opună formării unei comisii de anchetă într-un scandal de corupție care a prins mai multe rude ale dlui Netanyahu, potrivit Canal 12 .
“Rușine!” și “Cine are nevoie de democrație?” au scandat parlamentarii opoziției după anularea votului. “Vom adresa o petiție Curții Supreme”, a declarat liderul partidului de stânga Meretz, Nitzan Horowitz, pe contul său Twitter.
“Când rezultatele alegerilor nu se vor potrivi cu Netanyahu, va cere și el un vot nominativ?”, a declarat în bătaie de joc, liderul partidului Israel Beiteinu, Avigdor Liberman. (Anima News)

Lasă un răspuns