ISRAELORIENTUL MIJLOCIU

Lider Hamas: „Țările arabe și-au redus ajutorul financiar pentru palestinieni”

Țările arabe au încetat să mai dea bani Autorității Palestiniene din cauza presiunii americane, a declarat liderul adjunct al Hamas, Saleh al-Arouri (foto), într-un interviu acordat postului de televiziune Al-Aqsa, condus de mișcarea islamistă teroristă Hamas. 

Remarcile lui Arouri au fost difuzate când o rachetă lansată din Fâșia Gaza a aterizat într-un câmp din Israel. „Problema palestiniană a fost centrală de-a lungul istoriei, dar am ajuns la un punct în care există dorința de a o eradica”, a declarat Arouri.
„Desigur, israelienii stabilesc parametrii pentru acest lucru. Administrația Trump implementează acest plan cu toate contactele sale pentru a impune această cartă prin forță”, a adăugat el.
Pentru Arouri, obiectivele „acordului secolului” al administrației Trump sunt ”eradicarea problemei palestiniene și transformarea Israelului într-o zonă legitimă a Orientului Mijlociu”.
Liderul mișcării teroriste a declarat că „Israelul nu este pregătit să plătească” ceea ce cere comunitatea internațională și nici să recunoască dreptul palestinienilor. 
„Legea palestiniană, arabă și islamică este întreaga Palestină. Este dreptul nostru și nimeni nu ne poate face să ne răzgândim în această privință”, a afirmat el.
Pentru capul lui Saleh al-Arouri, unul dintre fondatorii Brigăzilor Ezzedine al-Qassam, aripa militară a Hamas, a fost pus un preț în 2017 de Washington.
Trăind în Liban, el a fost în special un actor important în apropierea dintre Hamas și regimul mollahilor de la Teheran. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: