Casa Albă: Israelul și Sudanul au convenit să-și normalizeze relațiile

Israelul și Sudanul vor normaliza relațiile diplomatice sub egida lui Donald Trump, a anunțat vineri un purtător de cuvânt al Casei Albe.

“Președintele a anunțat că Sudanul și Israelul au fost de acord să-și normalizeze relațiile, un alt pas major către pace în Orientul Mijlociu”, a scris pe Twitter Judd Deere.
Jurnaliștii au putut participa la o conversație telefonică în Biroul Oval între Donald Trump și liderii israelieni și sudanezi.
Ei au făcut “pace”, a declarat președintele american, a asigurat că “multe, multe alte” acirduri sunt în lucru. Anunțul de vineri vine după recenta normalizare a relațiilor Israelului cu Emiratele Arabe Unite și Bahrain.
“Extindem cercul păcii atât de repede datorită conducerii dumneavoastră”, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.
Chiar înainte, executivul american anunțase intenția lui Donald Trump de a șterge Khartoum de pe lista statelor care susțin terorismul.
Premierul sudanez Abdallah Hamdok i-a mulțumit lui Donald Trump în timpul apelului, lăudând impactul major pe care măsura îl va avea asupra economiei sudaneze. (Anima News)

Lasă un răspuns