Netanyahu: Israelul nu se va opune vânzării de echipamente militare americane către Emirate

Primul ministru israelian, Benjamin Netanyahu, a anunțat vineri seară că Israelul nu se va opune vânzării de echipamente militare americane de ultimă generație în Emiratele Arabe Unite.

“Israelul nu se va opune vânzării sistemelor sale în Emiratele Arabe Unite”, a declarat Netanyahu într-o declarație, comentând vizita din această săptămână la Washington a ministrului israelian al Apărării, Benny Gantz, pentru a discuta vânzarea de către SUA a echipamentelor militare de ultimă generație către Emirate, inclusiv F-35s.
Declarația primului ministrul a venit la câteva minute după anunțul la Washington al unui acord de normalizare între Israel și Sudan, care a devenit a treia țară arabă care a recunoscut oficial statul ebraic de la începutul anului, după Emiratele Arabe Unite și Bahrain.
Una dintre problemele sensibile din aceste acorduri de standardizare a fost problema vânzării avioanelor de luptă F-35 americane către Emiratele Arabe Unite, despre care oficialii israelieni au spus că amenințau avantajul tehnologic al statului evreu din Orientul Mijlociu. (Anima News)

Please follow and like us:
Please follow and like us:
Pin Share

Lasă un răspuns

RSS
Follow by Email
error: Conținutul este protejat !! (Content is protected !!)
WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
Share via
Copy link
Powered by Social Snap
%d blogeri au apreciat: