Rusia și Iranul au obținut informații cu privire la listele electorale americane (Washington)

Directorul serviciilor de informații din SUA a acuzat Rusia și Iranul că au pus mâna pe datele unor alegători americani și că iau măsuri pentru a-i influența în perioada premergătoare alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie.

Iranul a trimis e-mailuri “menite să intimideze alegătorii, să incite la tulburări sociale și să-i facă rău președintelui Trump”, a declarat Ratcliffe la o conferință de presă.
Moscova și Teheran “au luat măsuri specifice pentru a influența opinia publică în legătură cu alegerile noastre (…) Am putut confirma că informațiile de pe listele electorale au fost obținute de Iran și, separat, de Rusia”, a adăugat el.
“Aceste date pot fi folosite pentru a încerca să ofere informații false alegătorilor de pe liste,în speranța că vor semăna confuzie și haos și vor submina încrederea în democrația americană”, a afirmat el. Anunțul a fost făcut după ce alegătorii democrați au declarat că au primit e-mailuri de amenințare trimise personal în numele extremei drepte “Proud Boys”. Mesajele le ordonau să-l voteze pe Donald Trump. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: