Acord Emirate / Israel: Gantz îl acuză pe Netanyahu că a ascuns discuțiile despre F-35 oficialilor din apărarea israeliană

Ministrul israelian al Apărării, Benny Gantz (foto), l-a acuzat pe primul ministru Benjamin Netanyahu pentru că nu l-a informat pe el și alți oficiali înalți ai departamentului israelian al Apărării, cu privire la livrarea F-35 avansat în Emiratele Arabe Unite în temeiul acordului de normalizare semnat cu Israel.

“După semnarea acordului de pace cu Emiratele Arabe Unite, ministrul Apărării a descoperit că există negocieri în desfășurare pentru a vinde arme avansate”, a declarat Benny Gantz într-un comunicat.
El a mai indicat că discuțiile dintre Statele Unite și Emiratele Arabe Unite cu privire la F-35 erau „cunoscute oficialilor israelieni care făceau parte din negocierile de (normalizare), dar erau ascunse instituției Apărării”. care nu a fost implicat ”.
La acea vreme, Gantz și ministrul de externe Gabi Ashkenazi nu au fost, de asemenea, informați despre discuțiile cu Emiratele Arabe Unite, care au fost administrate în mare măsură de ambasadorul Israelului în Statele Unite, Ron Dermer.
Netanyahu a explicat ulterior că se teme de scurgeri de informații și că planurile de formalizare a relației vor fi perturbate de dușmanii regionali. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: