ISRAEL

Israelul este de așteptat să primească, până la mijlocul anului 2021, vaccinul împotriva Covid-19 al societății Moderna

Directorul medical israelian al companiei americane de biotehnologie Moderna Therapeutics a declarat că statul evreu va primi vaccinul împotriva Covid-19 înainte de iunie 2021.

„Nu avem încă un calendar clar. Va fi în prima jumătate a anului 2021. Dar când exact, ce luni, nu putem spune încă”, a declarat dr. Tal Zacks pentru site-ul de știri Ynet.
El a adăugat că „nu a poate promite” că vaccinurile vor fi distribuite în Israel, în ianuarie sau februarie. Premierul Benjamin Netanyahu a anunțat în iunie că Israelul a semnat un acord cu Moderna pentru un vaccin cu coronavirus, fără a preciza numărul de doze care vor fi furnizate sau detaliile financiare ale acordului.
Israelul activează de asemenea pentru realizarea propriul vaccin, un expert afirmând joi că acesta ar putea fi disponibil în următoarele șase luni, eventual, înainte de versiunea SUA.
Moderna a anunțat că ar putea solicita autorităților americane permisiunea de a utiliza vaccinul în jurul datei de 25 noiembrie.
Moderna și compania americană Pfizer au efectuat atât la scară largă faza 3 studii clinice din iulie, și au început deja producerea de doze, cu scopul de a face zeci de milioane de unități disponibile până la sfârșitul anului. (Anima News)

One thought on “Israelul este de așteptat să primească, până la mijlocul anului 2021, vaccinul împotriva Covid-19 al societății Moderna

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: