Lider israelian: Arabia Saudită este gata să anunțe, „în curând”, normalizarea cu Israelul

Un oficial israelian de rang înalt a dezvăluit că un acord de normalizare a fost negociat între statul evreu și Arabia Saudită, a informat cotidianul Israel Hayom.

„În curând, Arabia Saudită va ieși și ea din dulap”, a declarat oficialul, sugerând că Regatul va fi în curând pregătit să anunțe o normalizare cu Israelul.
O recunoaștere a Israelului de către Arabia Saudită ar fi un adevărat punct de cotitură în Orientul Mijlociu. 
La jumătatea lunii octombrie, șeful diplomației americane, Mike Pompeo, a încercat să convingă Arabia Saudită să „normalizeze relațiile” cu Israelul, la fel precum Emiratele Arabe Unite și Bahrain.
În septembrie, Wall Street Journal a raportat că palatul regal saudit va fi divizat în ceea ce privește stabilirea relațiilor oficiale cu Israelul.
Potrivit sursei citate, prințul moștenitor Mohammed bin Salman (MBS) este în favoarea unui acord de standardizare cu statul evreu și interesat de cooperarea comercială și o alianță împotriva unui inamic comun, Iranul.
Dar tatăl său, regele Salman, este un susținător de mult timp al boicotului arab împotriva Israelului și sprijină cererea palestinienilor de a crea un stat independent. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: