Iehuda și Shomron (Cisiordania): Israelul va construi noi locuințe pentru evrei în Hebron

Israelul va construi case noi pentru prima dată în aproape 20 de ani pentru rezidenții evrei dintr-o zonă sensibilă din Hebron (Iehuda și Shomron / Cisiordania), a declarat ONG-ul ”Pacea Acum” într-un comunicat .

Potrivit ”Pacea Acum”, autoritățile israeliene au informat tribunalul din Ierusalim pe 25 octombrie că autorizațiile de construire pentru 31 de unități de locuit din vechiul oraș Hebron, în sudul Cisiordaniei, sunt pe cale să fie emise, contestații pentru acest dosar nefiind încă examinate de instanțe.
Acest proiect a fost aprobat de Consiliul Superior de Planificare al Administrației Civile în 2017 și guvernul a alocat peste 21 de milioane de șekeli (aproximativ 5,2 milioane de euro) acestui proiect, care este contestat în instanță de autoritatea palestiniană din Hebron și de ONG-ul ”Pacea Acum”.
Aproximativ 800 de evrei locuiesc în Hebron,
majoritatea dintre ei prin convingere ideologică, sub puternică protecție militară, printre 200.000 de palestinieni.
În timpul unei rare vizite la Hebron în 2019, primul ministru israelian Benjamin Netanyahu a numit orașul „leagănul națiunii noastre”, făcând aluzie la prezența Mormântului Patriarhilor,
loc sfânt atât pentru iudaism, cât și pentru islam.
Este pentru prima dată din 2002 când Israelul a permis construirea de locuințe pentru evrei în această parte a orașului. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: