ISRAEL

Israel: Omagiul președintelui Rivlin la 25 de ani de la asasinarea lui Yitzhak Rabin

Președintele israelian Reuven Rivlin a depus miercuri o coroană de flori la mormântul fostului prim ministru Yitzhak Rabin (foto), la 25 de ani de la asasinarea sa de către un israelian religios.

„Și anul acesta, comemorăm această zi, în pofida stării de urgență în care ne aflăm, în ciuda restricțiilor pe care ni le pune coronavirusul „, a spus președintele.
„Suntem hotărâți să marcăm această zi importantă, deoarece aceste ceremonii comemorative sunt verigile lanț care ne leagă de oamenii noștri, care ne leagă de noi înșine, la istoria noastră și la rădăcinile noastre „, a adăugat el, potrivit unei declarații dată publicității de biroul său.
„Continuarea organizării acestor comemorări este modul nostru de a declara că memoria lui Yitzhak Rabin ne aparține nouă, tuturor”, a insistat el .
Seara comemorativă în memoria lui Yitzhak Rabin va avea loc pentru prima dată anul acesta la data asasinării sale pe 4 noiembrie la ora 19:00, în timp ce acest eveniment are loc de obicei sâmbăta.
Mitingul va avea loc sub sloganul „Israelul se întoarce în piață”.
„În acest timp cumplit, în mijlocul incertitudinii economice și sociale și pe măsură ce lupta pentru democrația noastră riscă să escaladeze în război civil, nu trebuie să uităm cea mai întunecată zi din istoria statului Israel „, indică pagina de Facebook a organizatorilor. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: