Liban: Fiica președintelui spune că este deschisă păcii cu Israel, dar cu rezerve semnificative

Fiica președintelui libanez Michel Aoun a stârnit indignare în Liban săptămâna aceasta cu privire la apelurile sale repetate pentru pace – dar cu rezerve semnificative – cu Israelul.

Claudine Aoun, o cunoscută persoană publică libaneză, a comentat deja subiectul luna trecută și de atunci și-a repetat comentariile de mai multe ori la televiziunea națională.
„Înainte de a vorbi despre pace, trebuie să demarcăm granițele și să rezolvăm problemele legate de pământul nostru”, a scris ea, referindu-se la o dispută asupra frontierei maritime dintre cele două țări.
„Cu toții susținem principiul păcii și sper să vizitez Ierusalimul într-o zi, dar nu înainte ca toate problemele să fie rezolvate”, a adăugat ea.
O nouă postare pe acest subiect, pe care a făcut-o pe contul ei Twitter, a fost larg difuzată dar și criticată în Liban.
În postarea sa, Claudine Aoun precizează că problema refugiaților palestinieni, una dintre problemele fundamentale ale conflictului israeliano-palestinian, va trebui rezolvată înainte de a încheia pacea cu statul evreu.
„Odată rezolvate aceste probleme, nu mă voi opune perspectivei unui acord de pace între statul libanez și Israel”, a asigurat ea. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: