Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite într-un atac terorist la catedrala Notre Dame din sudul orașului Nisa, Franța.

Potrivit rapoartelor locale, una dintre victime, o femeie, a fost decapitată de terorist. Suspectul a fost arestat.
Procuratura antiteroristă a anunțat, la rândul ei, deschiderea unei anchete pentru „asasinare și tentativă de asasinat în legătură cu o acțiune teroristă” și „asociere criminală teroristă”. Acesta a fost încredințat Direcției Centrale a Poliției Judiciare și Direcției Generale de Securitate Internă (DGSI).
La rândul său, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a indicat pe Twitter că va avea loc o „întâlnire de criză”, în timp ce Adunarea Națională a decis să păstreze un minut de tăcere în solidaritate cu victimele .
Deputatul francez Meyer Habib a reacționat: „În timp ce Franța se confruntă cu o stare de urgență din cauza crizei de sănătate, islamiști lași au sacrificat credincioși în Catedrala Notre Dame din Nisa, în încercarea de a profana acest lăcaș. Suntem în război. Destul! Reacția noastră ar trebui să fie disproporționată atunci când vine vorba de a face față acestor animale !!”.
Incidentul a avut loc în timp ce echipa israeliană de fotbal Hapoel Beer Sheva se afla în oraș, înaintea jocului din această seară împotriva echipei locale din Europa League. (Anima News)