Franța în șoc: Atac terorist cu cuțitul la Nisa / 3 persoane ucise, o femeie decapitată / Mai mulți răniți / Atacatorul reținut / Echipa israeliană de fotbal Hapoel Beer Sheva este în oraș

Cel puțin trei persoane au fost ucise și alte câteva au fost rănite într-un atac terorist la catedrala Notre Dame din sudul orașului Nisa, Franța.

Potrivit rapoartelor locale, una dintre victime, o femeie, a fost decapitată de terorist. Suspectul a fost arestat.
Procuratura antiteroristă a anunțat, la rândul ei, deschiderea unei anchete pentru „asasinare și tentativă de asasinat în legătură cu o acțiune teroristă” și „asociere criminală teroristă”. Acesta a fost încredințat Direcției Centrale a Poliției Judiciare și Direcției Generale de Securitate Internă (DGSI).
La rândul său, ministrul francez de Interne, Gérald Darmanin, a indicat pe Twitter că va avea loc o „întâlnire de criză”, în timp ce Adunarea Națională a decis să păstreze un minut de tăcere în solidaritate cu victimele .
Deputatul francez Meyer Habib a reacționat: „În timp ce Franța se confruntă cu o stare de urgență din cauza crizei de sănătate, islamiști lași au sacrificat credincioși în Catedrala Notre Dame din Nisa, în încercarea de a profana acest lăcaș. Suntem în război. Destul! Reacția noastră ar trebui să fie disproporționată atunci când vine vorba de a face față acestor animale !!”.
Incidentul a avut loc în timp ce echipa israeliană de fotbal Hapoel Beer Sheva se afla în oraș, înaintea jocului din această seară împotriva echipei locale din Europa League. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: