Israel: Cabinetul Corona a aprobat amenzi sporite pentru cei care încalcă restricțiile instituite pentru a combate răspândirea coronavirusului, în pofida opoziției puternice a partidelor ortodoxe.

Cabinetul coronavirus a aprobat luni majorarea amenzilor pentru încălcarea reglementărilor Ministerului Sănătății.

Membrii partidelor Shas și Iudaismul Torei Unite au votat împotriva măsurii, atât în ​​cadrul cabinetului, cât și în timpul votului în Parlament.
Partidele ortodoxe consideră că amenzile vizează comunitatea lor, deoarece majoritatea organizațiilor care încalcă restricțiile provin din sectorul lor.
După vot, deputatul Yaakov Asher (Iudaismul Torei Unite) a spus: „Din păcate, Departamentul Sănătății este rupt de realitate. Este o decizie nefericită care nu face nimic în lupta împotriva bolii”.
Ministrul israelian de interne, Arye Deri (Shas), a votat împotriva acestei măsuri.
Dacă măsura este adoptată, amenda pentru deschiderea unei afaceri sau a unui spațiu ar crește de la 5.000 de șekeli (1.
256 euro) la 10.000 șekeli (2.512 euro).
Amenda pentru organizarea unei petreceri, conferințe, ceremonii, festivaluri, divertisment sau spectacole care încalcă restricțiile ar crește de la 5.000 șekeli (1.256 euro) în prezent, la 20.000 de șekeli (5.024 euro).
În cele din urmă, amenda pentru deschiderea unui institut de învățământ, altul decât grădinița și clasa primară până la clasa a IV-a, ar crește, de asemenea, de la 5.000 șekeli (1.256 euro) la 20.000 șekeli (5.024 euro). / Anima News

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: