Un elicopter care-l transporta pe Aviv Kochavi, șeful de Stat Major al armatei israeliene, a fost forțat să aterizeze de urgență duminică după-amiază la o bază armată din centrul țării, datorită unei defecțiuni minore la motorul elicopterului. Nu au fost raportați răni sau daune,

Incidentul este în curs de anchetă.
După ce elicopterul a aterizat forțat, șeful Statului Major și-a continuat călătoria cu un vehiculul terestru.
Acest incident a fost minor în comparație cu ceea ce s-a întâmplat acum câteva luni, în iulie a acestui an. Și atunci, șeful Statului Major zbura cu un elicopter într-o călătorie de rutină din Ierusalim, iar ambele motoare s-au oprit în aer. Potrivit cel puțin unui raport, piloții elicopterului au fost responsabili pentru gravitatea incidentului. La început, doar unul dintre motoare a funcționat defectuos, dar, în loc să urmeze procedura standard în astfel de cazuri, piloții au făcut o eroare și au oprit și al doilea motor. Elicopterul a început să piardă din înălțime, atingând o altitudine de doar 30 de metri deasupra solului.
La timp însă, piloții și-au corectat greșeala și au reușit să stabilizeze ambarcațiunea. Piloții au decis apoi să continue zborul cu un singur motor funcțional până când au ajuns la baza armatei Tel Nof. (Anima News)