Mass media: Joe Biden ales președinte al Statelor Unite / Donald Trump: Alegerile sunt „departe de a se fi terminat”

Joe Biden a câștigat cursa de la Casa Albă împotriva lui Donald Trump, a informat sâmbătă presa americană, o victorie care marchează o cotitură istorică pentru America și lume, după patru ani sub președintele republican.

După patru zile de suspans, candidatul democrat și fostul vicepreședinte al lui Barack Obama a fost declarat învingător cu 273 de voturi, datorită succesului în statul cheie Pennsylvania, potrivit CNN, NBC și CBS.
El va deveni al 46-lea președinte al Statelor Unite. Joe Biden s-a jurat sâmbătă să fie „președintele tuturor americanilor”.
“Sunt onorat și umilit de încrederea pe care americanii mi-au acordat-o mie și vicepreședintelui ales” Kamala Harris, a declarat Joe Biden într-un comunicat.
„Odată cu finalizarea campaniei, este timpul să lăsăm furia și retorica aprinsă și să ne reunim ca națiune”, a adăugat el.
La rândul său, Donald Trump a declarat într-un comunicat că alegerile sunt „departe de a se fi terminat” și l-a acuzat pe Joe Biden că „s-a grăbit să se prezinte în mod fals” drept învingător,
„Știm cu toții de ce Joe Biden se grăbește să se prezinte în mod fals ca învingător și de ce aliații săi din mass-media încearcă atât de mult să-l ajute: nu vor ca adevărul să iasă la iveală”, a scris președintele american. “Faptul simplu este că aceste alegeri sunt departe de a fi terminate”, a spus el. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: