ANIMA NEWS

ȘTII FIINDCĂ ȘTIM !

ISRAELMEDICINĂ / ȘTIINȚĂ

Israel: O comisie parlamentară va recomanda legalizarea completă a canabisului

O comisie ministerială din cadrul Knessetului este de așteptat să recomande legalizarea completă a canabisului într-un raport care urmează să fie lansat săptămâna aceasta, în urma unei revizuiri a legilor actuale ale țării privind drogurile.

Reprezentanții Poliției din Israel, ai Ministerului Securității Publice și ai Ministerului Sănătății ar fi aprobat recomandările, în urma deliberărilor unei comisii interministeriale pentru a revizui viitoarea legislație planificată privind canabisul.
Utilizarea canabisului recreativ în Israel este considerată ilegală, dar Ministerul Securității Publice a dezincriminat parțial drogul în 2017 și a continuat să susțină restricțiile de relaxare.
În luna august a anului trecut, ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, a lansat noi reglementări menite să reducă prețul canabisului medical cu aproximativ 50%, facilitând în același timp medicilor să dea prescripții pacienților.
Dacă noua lege este aprobată, atunci canabisul va fi vândut legal publicului israelian cu vârsta peste 21 de ani în magazinele autorizate. Cu toate acestea, cultivarea sa va rămâne probabil ilegală. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: