Ministrul justiției din SUA autorizează deschiderea investigațiilor privind alegerile prezidențiale

Ministrul Justiției SUA, Bill Barr (foto), a dat undă verde deschiderii investigațiilor cu privire la posibile nereguli în timpul alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie, despre care Donald Trump asigură că au fost afectate de „fraudă”, fără aduce dovezi.

Bill Barr, unul dintre miniștrii cei mai loiali președintelui ieșit, a subliniat că această autorizație, trimisă procurorilor federali din toată țara, nu a indicat faptul că Ministerul Justiției ar avea dovezi ale existenței unor situații autentice de fraudă.
„Vă autorizez să investigați acuzații substanțiale de nereguli în votare sau numărarea scrutinului înainte de certificarea alegerilor în jurisdicțiile dvs., în anumite cazuri”, a scris el în scrisoarea sa.
“Astfel de investigații pot fi efectuate dacă există acuzații clare și potențial credibile de nereguli care, dacă sunt dovedite, ar putea avea un impact asupra rezultatului alegerilor federale într-un stat”, adaugă el.
În urma ordinului dat de Barr, șeful departamentului de infracțiuni electorale, care supraveghează investigațiile de fraudă, și-a anunțat demisia, potrivit mai multor surse media naționale.
Echipa de campanie a lui Donald Trump desfășoară bătălii legale în mai multe state câștigate la distanță de Joe Biden – Pennsylvania și Nevada în frunte – în încercarea de a contesta rezultatele.
Eforturile echipei Donald Trump sunt puțin probabil să aibă succes. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: