Joe Biden susține că America a revenit pe scena mondială

Președintele ales Joe Biden a declarat că America s-a „întors” pe scena mondială și s-a declarat „încrezător” în capacitatea sa de a restabili „respectul” internațional pentru țara sa.

Democratul a subliniat în timpul unui briefing de presă în zona sa Wilmington, după ce a vorbit cu șase lideri mondiali. „Le-am spus că America s-a întors, nu mai este singură. Răspunsul lor a fost foarte „entuziast (…), așa că am încredere că vom reuși să redăm respectul de care se bucura America înainte”, a adăugat el.
Mai mult, refuzul lui Donald Trump de a-și admite înfrângerea la alegerile prezidențiale este „o sursă de jenă”, dar „nu va avea prea mult impact” asupra tranziției puterii, a spus Biden.
„Cred că este jenant, sincer”, a răspuns democratul unui reporter care l-a întrebat despre atitudinea chiriașului de la Casa Albă.
„Cred că nu va servi moștenirii președintelui”, a continuat el.
Dar „faptul că ei (republicanii) nu vor să recunoască în acest moment că am câștigat nu are prea mult impact asupra agendei noastre„ de tranziție” și „ceea ce putem face între acum și 20 ianuarie, ziua inaugurării”, a spus Biden.
“Începem deja tranziția, este deja în plină desfășurare”, a spus el, explicând în special activitatea desfășurată pentru stabilirea componenței viitorului său guvern. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: