Mike Pompeo va vizita Israelul, teritoriile palestiniene și țări din Golf

Secretarul de stat american, Mike Pompeo, a confirmat într-o conferință de presă că va vizita mai multe țări aliate cu Washington în Europa și Orientul Mijlociu din acest weekend, inclusiv Israelul, dar, spre surprinderea generală, și teritoriile palestiniene.

Mike Pompeo va pleca vineri din Statele Unite spre Franța, înainte de a merge în Turcia, Georgia, Israel și trei țări din Golf, aliate – Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite și Qatar.
Printre subiectele care vor fi discutate, Pompeo a asigurat în special că dorește să evoce „eforturile istorice” ale administrației Trump „pentru a promova pacea și cooperarea în Orientul Mijlociu”.
Șeful diplomației SUA se va întâlni cu premierul israelian Benjamin Netanyahu cu privire la Acordurile Abraham, dar și pentru a discuta despre „eforturile comune pentru a face față comportamentului rău intenționat al Iranului”, potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat .
În Emiratele Arabe Unite, Pompeo se va întâlni cu prințul moștenitor Mohammed bin Zayed la Abu Dhabi pentru „probleme regionale și cooperare în materie de securitate”.
Secretarul de stat al SUA va călători apoi în Qatar „pentru a discuta probleme bilaterale și regionale și despre importanța unității Golfului” împreună cu omologul său Mohammed ben Abdulrahman Al Thani și emirul Amir Tamim ben Hamad Al Thani .
În cele din urmă, Pompeo se va întâlni cu prințul moștenitor Mohammed bin Salman în Arabia Saudită. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: