Palestinienii gata să „se angajeze imediat” cu Joe Biden (prim ministru)

Premierul Autorității Palestiniene (AP), Mohammad Shtayyeh, l-a felicitat pe Joe Biden pentru victoria sa la alegerile prezidențiale din SUA, spunând că, conducerea palestiniană este pregătită pentru „angajamentul imediat” cu Statele Unite, dacă condițiile o permit.

„Salutăm relațiile bilaterale constructive dintre Statele Unite și palestinieni în vederea realizării unei păci echitabile și durabile între două state și a încetării ocupației israeliene”, a spus Shtayyeh într-un comunicat pe contul său Tweeter.
„Președintele Mahmoud Abbas este gata să se angajeze imediat atunci când există un partener serios și un proces cu termeni de referință clari”, a adăugat el.
AP a rupt legăturile cu Washingtonul după decizia președintelui american Donald Trump în 2017 de a muta ambasada SUA de la Tel Aviv la Ierusalim.
Administrația Trump a redus ajutorul acordat palestinienilor, a închis misiunea OEP (Organizația de Eliberare a Palestinei) de la Washington și a formulat un plan de pace pe care Ramallah l-a respins ca fiind prea favorabil Israelului.
Joe Biden a declarat deja că va inversa anumite decizii ale anumitor decizii ale administrației Trump, inclusiv restabilirea misiunii OEP în capitala americană.
Liderii palestinieni speră că noua administrație Biden va pune cauza palestiniană „pe lista sa de priorități”, a spus Shtayyeh într-o altă declarație.
Un oficial palestinian a declarat că președintele AP, Mahmoud Abbas, intenționează să ceară noii administrații să mute ambasada SUA în Israel înapoi la Tel Aviv. (Anima News)

One thought on “Palestinienii gata să „se angajeze imediat” cu Joe Biden (prim ministru)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: