Autoritatea Palestiniană anunță reînnoirea cooperării în materie de securitate cu Israelul

Autoritatea Palestiniană (AP) își va relua coordonarea de securitate cu Israel, în mod oficial oprit în luna mai, a anunțat marți seara unul dintre miniștrii săi.

„În lumina contactelor internaționale ale lui Mahmoud Abbas (…) și având în vedere angajamentele scrise și verbale pe care le-am primit de la israelieni, vom relua relațiile de acolo de unde erau înainte de 19 mai 2020”, data anunțării încheierii coordonării securității, a declarat ministrul palestinian al afacerilor civile, Hussein al-Sheikh.
Președintele AP Mahmoud Abbas a încheiat coordonarea de securitate cu statul ebraic în luna mai, în semn de protest față de planurile israeliene de anexare a unor părți din Cisiordania.
El a spus că, guvernul său nu se mai simte legat de „toate acordurile și înțelegerile sale cu guvernele american și israelian, inclusiv cele referitoare la securitate”.
Această decizie a avut impact în special asupra coordonării transferurilor pacienților palestinieni la spitalele israeliene.
Prin oprirea coordonării sale cu Israelul, AP a încetat să mai primească transferurile de taxe, în special vamale, colectate de statul evreu în numele acestei instituții.
Grupul terorist Hamas a condamnat „cu tărie” decizia AP, asigurând că „încalcă valorile și principiile naționale”.
Măsura subminează, de asemenea, „eforturile naționale de a pune în aplicare o strategie de luptă pentru a face față ocupației israeliene, anexării, normalizării și acordului secolului”, a adăugat Hamas. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: