Armata israeliană a atacat obiective militare în Siria

În cursul nopții de marți spre miercuri, avioane de luptă ale Țahal (armata israeliană), au atacat ținte militare din Siria aparținând Forței Quds iraniene și armatei siriene.

Atacul a deteriorat depozitele, sediile generale și complexele militare, precum și bateriile de rachete sol-aer.
Purtătorul de cuvânt al Țahal a declarat că atacul a fost efectuat ca răspuns la plasarea de explozibili lângă gardul de frontieră cu Siria, pe teritoriul israelian, de către o echipă siriană care operează sub îndrumare iraniană.
Țahal a spus că descoperirea explozibililor este o dovadă suplimentară a activității de lungă durată a Iranului în Siria.
Armata israeliană consideră că regimul sirian este responsabil pentru orice acțiune întreprinsă pe teritoriul său și va continua să acționeze după cum este necesar pentru eradicarea instituției iraniene din Siria, care prezintă un risc pentru stabilitatea securității din regiune.
”Țahal este pregătit pentru orice scenariu”, a declarat purtătorul de cuvânt al armatei israeliene.
Anterior, televiziunea siriană a raportat un atac israelian în zona Damascului, adăugând că s-au auzit explozii în zonă.
De asemenea, s-a raportat că sistemele de apărare antiaeriană siriene au fost activate în urma atacului.
Explozibilul descoperită marți a fost găsită în interiorul teritoriului israelian, în sudul Podișului Gola. După descoperire, o echipă militară israeliană specializată în deminări a fost chemată să neutralizeze explozibilul.
În urmă cu trei luni, trupele Țahal au împiedicat o încercare de plasare a unei bombe în aceeași zonă.
În urma acestui incident, avioane și elicoptere de luptă ale Țahal au atacat ținte ale armatei siriene din sudul Siriei. (Anima News)

Lasă un răspuns