Președintele israelian îl îndeamnă pe Joe Biden să „restabilească încrederea” dintre israelieni și palestinieni

Șeful statului israelian, Reuven Rivlin, l-a îndemnat pe președintele ales al SUA, Joe Biden, să încerce să „restabilească încrederea” dintre israelieni și palestinieni în interesul păcii.

Rivlin a dorit mai întâi să evidențieze legăturile dintre Israel și Statele Unite, indiferent de partidul aflat la putere, într-un interviu acordat Institutului Washington pentru Politica Orientului Apropiat, un grup de reflecție american, acesta fiind primul său interviu de la alegerile prezidențiale din 3 noiembrie în Statele Unite.
„Știm că prietenia dintre americani și israelieni depășește politica”, a spus oficialul israelian, care a reamintit prietenia de lungă durată cu Joe Biden și a anunțat că l-a invitat pe președintele ales în Israel, precum a făcut cu toți noii președinți americani.
În ceea ce privește conflictul israeliano-palestinian, Rivlin a spus că știe că „din când în când avem diferențe de opinie, tot cu administrația SUA, cu privire la înțelegerea reală a semnificației a două state pentru două popoare”.
Dar „nu suntem condamnați să trăim împreună, este destinul nostru, suntem sortiți să trăim împreună”, a insistat el, subliniind că „mai presus de toate, trebuie să redăm încrederea”. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: