Israel: 2 militari morți în urma prăbușirii unui avion (VIDEO)

Un avion ușor s-a prăbușit marți în sudul Israelului, la aproximativ 20 km de orașul Beer Sheva, provocând decesul a două persoane, potrivit unui comunicat al Magen David Adom (MDA).

Pompierii au sosit rapid la locul accidentului, precum și o echipă medicală.
Cele două persoane care au fost ucise marți dimineață într-un accident de avion lângă Mishmar Hanegev au fost identificate ca fiind un ofițer și un cadet în Forțele Aeriene Israeliene (IAF).
Ofițerul, care era instructorul zborului, fusese comandantul unei escadrile F-16 până de curând, în timp ce cadetul urmase un curs de pilot în ultimele patru luni, care a inclus 15 ore de pregătire în zbor.
Purtătorul de cuvânt al armatei, Tal Hedi Zilberman, a declarat că înainte de accident s-a pierdut contactul cu avionul, pilotul neavând timp să raporteze starea avionului înainte de prăbușire.
Aeronava care s-a prăbușit a fost un avion „Tzukit” Grob G 120, care este folosit pentru a instrui cursanții unor cursuri de pilot în etapele inițiale de verificare și antrenament. Avionul a intrat în flotila armatei în 2002.
Comandantul Țahal, Amikam Norkin, a ordonat înființarea unei echipe care să investigheze incidentul.
În 2008, două persoane au murit când un avion IAF „Tzukit” s-a prăbușit în Negev. Armata a dat vina prăbușirii unei erori de pilotaj. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: