Explozia din portul Beirut: Acuzat, Hezbollah reacționează în justiție

Hezbollah a anunțat vineri că a întreprins acțiuni în justiție împotriva unui fost deputat și a unui partid politic care a acuzat puternica mișcare șiită că este responsabilă pentru explozia devastatoare din portul Beirut de acum patru luni.

Explozia din 4 august, cauzată de admiterea autorităților de depozitare fără măsuri de precauție a unor cantități mari de azotat de amoniu, a cauzat peste 200 de morți, cel puțin 6.500 de răniți și a distrus cartiere din capitala libaneză .
În această dramă, o mare parte a opiniei publice a arătat cu degetul către lideri și politicieni, aproape neschimbați de zeci de ani și acuzați de corupție și incompetență. Înalți oficiali au fost avertizați asupra pericolului pe care îl prezintă prezența nitratului de amoniu, dar nu au luat nicio măsură.
O anchetă locală asupra dezastrului nu a anunțat până în prezent nicio constatare privind răspunderea.
Cu toate acestea, pe rețelele de socializare și în mass-media, s-au ridicat acuzații cu privire la responsabilitatea Hezbollah, o organizație puternică în politica libaneză, acuzată că deține un control considerabil asupra portului sau că a folosit o parte din nitrații din amoniu stocat.
Rulează video
“Acuzațiile împotriva Hezbollah cu privire la explozia din port sunt false și constituie o adevărată nedreptate”, a declarat reporterilor Ibrahim al-Moussawi, deputat din partea mișcării.
Potrivit acestuia, Hezbollah a luat măsuri legale împotriva fostului deputat independent Farés Soueid și a site-ului web al Forțelor Libaneze, un partid creștin. „Am mobilizat un grup de avocați pentru a judeca toți autorii falsurilor, calomniilor și acuzațiilor false”. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: