ISRAEL

Israel / Coronavirus: Oficial avertizează cu privire la posibila instaurarea a stării de urgență în cursul nopții

Directorul general al Ministerului Sănătății, Hezi Levy, a estimat că între 700.000 și un milion de israelieni au contractat deja coronavirusul, un număr mult mai mare decât cifra oficială înregistrată de guvern.

Începând de vineri dimineață, au fost documentate aproximativ 342.000 de infecții cu coronavirus de la începutul pandemiei în martie. Cel puțin 2.890 de persoane au murit din cauza COVID-19.
Drept urmare, Israelul are în vedere adoptarea unei liste de noi restricții pentru a reduce rata de contaminare în întreaga țară.
Profesorul Levy a declarat într-un briefing de presă că printre noile restricții care au fost luate în considerare se includ impunerea stării de asediu în timpul nopții și prelungirea perioadei de carantină pentru israelienii care se întorc din țările „roșii”, unde rata morbidității este relativ ridicată.
De asemenea, el i-a îndemnat pe israelieni să respecte restricțiile actuale în timp ce se așteaptă sosirea vaccinului împotriva coronavirusului, vaccinarea putând începe să se desfășoare încă de la sfârșitul lunii decembrie.
Levy a adăugat că, în conformitate cu decizia Cabinetului Coronavirus, se așteaptă ca elevii de gimnaziu să reia cursurile așa cum era programat, duminică, în pofida unei creșteri detectate a ratei morbidității.
„Nu intenționăm să refacem blocarea generală decât dacă numărul crește îngrijorător”, a spus oficialul Ministerului Sănătății. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: