Israelul a primit o nouă navă de război, pe fondul tensiunilor cu Iranul

Israelul a primit prima parte a unei noi flote militare destinate să-i îmbunătățească „radical” capacitatea de a răspunde amenințărilor regionale, în special din partea unor aliați iranieni, cum ar fi Hezbollahul libanez, a spus armata.

Această livrare vine la câteva zile după lichidarea din 27 noiembrie, lângă Teheran, a omului de știință nuclear iranian Mohsen Fakhrizadeh, un atac impus de Iran, Mossadului, serviciul secret israelian. Statul evreu nu a comentat oficial aceste acuzații.
Israelul a comandat trei submarine și patru nave de război de la gigantul industrial german ThyssenKrupp, o achiziție care se află, de asemenea, în centrul unui presupus caz de corupție care vizează politicienii israelieni.
Prima navă, o corbetă de tip Sa’ar 6 cu numele INS Magen, a fost livrată în portul Haifa.
Echipate cu „cel mai sofisticat radar disponibil pe o navă”, aceste corbete vor crește „semnificativ” capacitatea marinei israeliene de a răspunde amenințărilor regionale, potrivit șefului operațiunilor navale ale armatei, generalul Eyal Harel.
Liban și Israel, doi vecini din punct de vedere tehnic în război, au lansat în octombrie discuții la frontiera lor maritimă, cu scopul de a înlătura obstacolele din calea prospectării hidrocarburilor într-o porțiune controversată din Mediterana.
Israelul a lansat în urmă cu un an, în afara acestei zone disputate, producția în câmpul Leviathan offshore ale cărui resurse sunt estimate la 605 miliarde m3 de gaze naturale, ceea ce îl face „cel mai mare proiect energetic” din istoria țarii, potrivit autorităților.
Aceste platforme din Mediterana ar putea fi „una dintre țintele prioritare ale Hezbollah” în cazul unui conflict, a spus generalul Harel, de unde și importanța acestei noi flote. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: