03/10/2023
ISRAEL

Israel / Coronavirus: Primele doze de vaccin Pfizer vor sosi joi (mass-media)

Primul transport de vaccinuri Covid-19 de la compania germană BioNTech și gigantul american Pfizer este așteptat să sosească în Israel joi, a informat canalul Kan.

Potrivit presei, vor fi trimise 110.000 de doze, iar avioanele vor fi echipate cu infrastructură specială pentru a menține o temperatură de -70 ° C la bord, pentru a le păstra.
Informația vine în momentul în care compania farmaceutică israeliană Teva a semnat un acord exclusiv cu statul pentru distribuirea vaccinurilor împotriva noului coronavirus în Israel, a informat publicația Globes.
„În laboratoarele noastre din Shoham și Kfar Saba, am instalat congelatoare pentru a putea păstra vaccinurile Pfizer la -70 ° C și, în câteva săptămâni, vom putea stoca trei milioane de doze la această temperatură”, a explicat apoi revistei de afaceri CEO-ul Teva, Yossi Ofek.
La rândul său, primul ministru Benjamin Netanyahu, a anunțat că țara se pregătește pentru „o operațiune logistică uriașă”, întrucât milioane de doze urmează să sosească în Israel.
„Voi continua să conduc politica pe care am stabilit-o încă de la începutul dezvoltării vaccinului: cât mai multe doze posibil, de la cât mai multe laboratoare posibil, la cât mai mulți oameni posibil, cât mai repede posibil. Ne pregătim pentru o operațiune logistică uriașă pentru a primi vaccinuri, a le păstra și a le administra cetățenilor”, a spus șeful guvernului. (Anima News)

Lasă un răspuns

%d blogeri au apreciat: