Israel / Coronavirus: „Primele vaccinuri vor fi efectuate pe 27 decembrie” (Benjamin Netanyahu)

Primul ministru israelian Benjamin Netanyahu și ministrul Sănătății, Yuli Edelstein, au susținut miercuri seară o conferință de presă comună, după sosirea primelor vaccinuri coronavirus Pfizer mai devreme în această dimineață.

Yuli Edelstein a declarat că perioada de carantină pentru cazurile de contact și persoanele care se întorc din străinătate va fi redusă la 10 zile (în prezent 14), cu condiția efectuării a două teste negative.
„Sosirea vaccinurilor este un miracol Hanuka, cantitatea va fi suficientă pentru vaccinarea a sute de mii de cetățeni și vor ajunge noi doze în săptămânile următoare, vaccinurile vor fi distribuite de fondurile de sănătate și spitale”, a spus el.
Edelstein a explicat în plus că persoanelor vaccinate li se va acorda un „pașaport verde” care le va permite să circule liber, să participe la evenimente, să călătorească și să reia „calea unei vieți normale”.
„Succesul acestei operațiuni depinde de dvs.: cu cât vă vaccinați mai mult, cu atât mai rapid putem deschide economia”, a spus el.
Premierul Benjamin Netanyahu a spus că sosirea vaccinurilor în Israel „în același timp cu marile puteri este un succes imens”.
“Primele vaccinuri vor fi efectuate pe 27 decembrie, iar Israelul se pregătește să administreze 60.000 de vaccinuri pe zi”, a spus el.
„Cu toate acestea, trebuie să respectăm în continuare regulile impuse de coronavirus și vă rog să vă vaccinați”, a spus el, solicitând cetățenilor să nu se întâlnească în timpul Hanuka pentru a evita contaminarea. (Anima News)

Lasă un răspuns

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE
%d blogeri au apreciat: