Ziarul libanez Al-Akhbar a informat că Israelul ar fi oferit Hamasului, pentru prima dată, eliberarea a sute de prizonieri de securitate, inclusiv cei care au cauzat moartea israelienilor, în schimbul returnării cadavrelor și eliberarea soldaților deținuți de grupul terorist în Gaza.

Conform raportului, propunerea a fost transmisă Hamasului prin delegația de informații egipteană care a vizitat Gaza săptămâna trecută.
Un înalt oficial al Hamas a declarat ziarului că a respins oferta, deoarece nu îndeplinea așteptările și a informat Egiptul că este gata să continue discuțiile. De asemenea, Hamas a refuzat să implice problema schimbului de prizonieri în situația umanitară din Fâșia Gaza.
Luni, purtătorul de cuvânt al Hamas, Fawzi Barhoum, a precizat însă că nu s-au înregistrat progrese în această privință.
Hamas deține în prezent corpurile neânsuflețite ale lui Hadar Goldin și Oron Shaul, ambii uciși în războiul din 2014 dintre Israel și Fâșia Gaza, precum și civilii Avera Mengistu și Hisham al-Sayed, doi israelieni care au intrat în Gaza pe cont propriu. (Anima News)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s